GRENZELOOS VERLIEFD; THE DAY AFTER...

By Unknown - woensdag, oktober 08, 2014

Wat zaten wij in spanning gisteren. Terwijl heel Nederland al aan het kijken was, dronken wij ons nog wat moed in en wachtten we tot het bestand dat we toegestuurd hadden gekregen binnen was. Ik was bloednerveus, vooral door de trailers die (zo bleek later) veel dramatischer waren dan de uiteindelijke aflevering (die je overigens hier terug kijkt).


En daar was 'ie dan: om 21:00 uur konden ook wij met z'n tweetjes beginnen met het kijken van ons eigen verhaal. Het is heel grappig om te zien wat ze uit de ongeveer 25 uur die gefilmd zijn halen en uitzenden. En de reacties op Twitter vond ik om te gillen:

Taal
Ow en deze - op Facebook - vond ik om te brullen, zo hilarisch. Dat je een reactie plaatst over hoe slecht het is dat iemand de taal nog niet vloeiend beheerst en dan zelf IN HET NEDERLANDS een joekel van een spelfout maakt:
'Dan wordt je wereld (dan wordt jouw wereld)' Danielle, dan WORDT...

Anyway... wat niet naar voren kwam in de aflevering is dat ik twee jaar geleden 3 weken privéles heb gehad in Italië en daarna in Nederland les heb gehad. Mensen die bij mij op bezoek zijn geweest weten dat ik me prima red hier. Het wordt inderdaad lastiger wanneer we met een hele groep mensen zijn en er zo vlug wordt gepraat dat ik pas heb bedacht wat ik wil zeggen wanneer het gesprek al 5 minuten verder is. Zoals dus weleens bij de ouders van Remo.

Daarbij... de taal leer je pas echt wanneer je in een ander land woont. Ik maak me er niet druk om...

KokenKan ik niet koken? Huh? I love cooking! Alleen niet in een keuken van 1 bij 2... Daarbij is koken voor Remo een hele opgave, want meneer lust geen pasta, geen pesto, geen risotto (ja, hij is echt Italiaan) en bijna geen groenten. Dus ja: hachee of een AVG'tje (aardappels, vlees een groenten (salade dan)) is his favorite!

En verder...


Hihi. "Nicaaahhh"

Ja, is goed, laten we wedden! Voor hoeveel??

Ongeveer de enige Twitteraar die snapt hoe zo'n programma werkt...

Update

Ondertussen staat er op de website van Grenzeloos Verliefd een update en wat extra filmpjes die niet zijn uitgezonden. Bedankt allemaal voor jullie reacties, ik ga snel weer verder met poetsen. Want dat is natuurlijk het enige wat ik hier in Italië doe met mijn masterstudie... ;)P.S. De aflevering gemist? Je kijkt 'm hier terug. • Share:

You Might Also Like

45 reacties

 1. Lekker laten zeuren, ik vond het een hele leuke aflevering! Best een beetje jaloers op je...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Diana en leuk dat je van de aflevering hebt genoten! Wij ook!

   Verwijderen
 2. Haha beat them all Carlijn! Echt super om te zien dat je het zo naar je zin hebt daar met (en zonder) Remo. Zet hem op daar en ik volg je via je blogs :-) Groetjes Krissie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het al super van Remo dat hij je kwam halen zodat je niet alleen afscheid hoefde te nemen. Geniet lekker in Italië. Groetjes vanuit 's-Hertogenbosch. Deborah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Deborah, dankjewel. Dat was inderdaad erg lief van Remo. En volgens de crew de eerste keer dat een man dat doet in het programma! Jij ook genieten in Den Bosch, mijn geboortestad :)! Groetjes, Carlijn

   Verwijderen
 4. Niks aantrekken van die SUPERdomme reacties! Is gewoon afgunst. Zeiken om te zeiken. Ik vond de uitzending enig! Maak er wat van lieve Carlijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carolina, gaat helemaal goed komen met jou. En met je Italiaantje. Doe 'm de groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nicahhhh, zal ik doen Ingrid! Voor jou natuurlijk ook leuk om Brindisi terug te zien op tv. Vond dat ze prachtige beelden hadden gemaakt!

   Verwijderen
 6. Anke van Vark08-10-2014 08:13

  Carlijn.. je snapt het niet, (Gossip Girl-) TV need more DRAMA! haha, babe ben zo trots op je. Echt genoten van de aflevering

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vond het een hele leuke aflevering! Ik ben erg benieuwd of jullie dat prachtige appartement weten te bemachtigen. Mag ik dan een keer komen kijken? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Barbara, ja natuurlijk! Altijd welkom. Deze week een bod gedaan, dus we duimen en duimen!! Groetjes!

   Verwijderen
 8. Hoi Carlijn!
  Je kent mij niet, maar ik heb je aflevering vanavond bekeken. Vond het erg leuk om te zien! Moet zeggen dat ik ook een wenkbrauw optrok toen ik in de bijbehorende tekst las dat je nog geen woord Italiaans zou spreken. De media kan zo heerlijk de waarheid verdraaien..

  De één-na-laatste tweet in je blogpost slaat waarschijnlijk op een eerdere aflevering van Grenzeloos Verliefd, waarin een vrouw naar Canada vertrok en haar vriend niet eens geld bleek te hebben voor meubelen.. Deze opmerking heeft dus waarschijnlijk niet zoveel met jullie persoonlijk te maken!

  Verder wilde ik nog zeggen dat ik blij ben met deze positieve aflevering, en ik hoop dat het mij uiteindelijk net zo zal zijn (mijn Spaanse vriend woont op Gran Canaria). Veel geluk toegewenst in Italië!

  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Linda, bedankt voor je reactie. Die tweets, joh, ik vind het om te brullen en trek me er zeker niets van aan. Zit hier lekker in het warme prachtige Brindisi met uitzicht op zee...

   Wat gaaf, denk je er ook aan te verhuizen??! Ben heel benieuwd! Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

   Veel groetjes, ook van Remo, Carlijn

   Verwijderen
  2. Haha, groot gelijk! Lekker genieten.. Mijn relatie is nog redelijk pril, maar wilde altijd al wel weg uit Nederland dus zodra mijn studie klaar is (laatste jaartje) ben ik wel van plan daarheen te gaan, ja.. Ik heb hem leren kennen in Oostenrijk, toen ik daar voor een halfjaar studeerde en hij daar een jaar vrijwilligerswerk deed.

   Ik ga je blog in ieder geval volgen, vind het erg leuk om te lezen! En misschien haal ik er nog wel wat tips uit.. :)
   Groetjes, Linda

   Verwijderen
 9. Antonio en Willy08-10-2014 23:48

  buongiorno Carlijn e Remo.Met meer dan normale belangstelling hebben wij de uitzending over jullie bekeken. Temeer omdat mijn man geboren is in CeglieMessapica en gewoond heeft in Francavilla Fontana en ook al woont hij al 46 jaar in Nederland, Puglia ligt hem nog na aan het hart. Heel veel geluk voor jullie beiden, Antonio e Willy Laporta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao Antonio en Willy. Wauw uit Ceglie, leuk! Daar gaan wij minstens eens per 2 weken heen om te eten bij 'Santino' (Osteria di Capitolo) of bij Osteria Pugliese. Ricotta forte, fave, orecchiette, HEERLIJK!!

   Hoe bevalt het je man in Nederland? En komen jullie nog vaak in Puglia? Laat me weten als jullie er weer eens zijn, dan nemen we een aperitivo samen :)!

   Veel groetjes en leuk dat jullie een berichtje hebben achtergelaten!
   Carlijn

   Verwijderen
 10. Hi Carlijn,

  Via de website van Net5 op je blog gekomen en ik vind het erg leuk om je verhalen allemaal te lezen! Het is echt weer typisch Nederlands, al die posts op Twitter vol met kritiek. Ik vond vanuit de aflevering juist blijken dat jij je daar prima redt als Nederlandse, zelfs al spreek je de taal nog niet perfect. Blijf lekker genieten in Italië, ik denk dat veel mensen (waaronder ik!) jaloers op je zijn om in zo'n prachtig land te wonen!

  Marjolein Pîrvu (ook getrouwd met een buitenlander ;), een Roemeen in dit geval!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Marjolein, bedankt voor je leuke reactie! Wat grappig dat je ook getrouwd bent met een 'buitenlander'. Wonen jullie in Nederland?

   Jullie ook veel geluk samen en wie weet tot spreeks!

   Groetjes, Carlijn

   Verwijderen
 11. Heb jullie aflevering net via Uitzending Gemist gekeken en ik vond het de allerleukste aflevering tot nu toe! Wat een leuke, blijerds zijn jullie :-) Ik wens jullie al het plezier, het geluk en de liefde van de wereld toe! En ik blijf je blog lezen, want je schrijft heel fijn.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Kristel, dankjewel! We zijn inderdaad een stelletje blijerds :). Goed te horen dat dat in de aflevering naar voren kwam. Leuk dat je terug blijft komen op mijn blog. Veel groetjes! Carlijn

   Verwijderen
 12. Hhahahahaha wat een pessimisten zijn het toch he, de Nederlanders! Ik blijf je volgen, je schrijft leuk! Groetjes Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Noortje, dankjewel en leuk dat je me blijft volgen. Pessimisten, achja... Gewoon dingen doen waar je je goed bij voelt. Of het nu zeuren is of commentaar leveren op andermans leven of nieuwe dingen proberen en gewoon zien hoe dat gaat ;)! Toch?! Veel groetjes!

   Verwijderen
 13. Jemig... Dan wordT je??? Misschien toch beter eerst je Nederlands bijschaven voor je aan een cursus Italiaans begint...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Bibi. bedankt voor je reactie. En jammer dat je de zin niet eerst goed leest.

   Je is in de zin 'wordt je wereld' geen onderwerp, maar bezittelijk voornaamwoord; het is een afgezwakte vorm van jouw: 'wordt jouw wereld' Het onderwerp van deze zin is dus 'je wereld', en omdat dat een derde persoon enkelvoud is, hoort er een t achter de stam word te staan.

   Net als "dan loopt je vriendje...". Of "dan maakt je buurvrouw..."

   Dus nee, mijn Nederlands is nog prima hoor. Dankjewel...

   Verwijderen
 14. En….. Hebben jullie het huis gekocht…??? Groeten, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hee Marjolein, we zijn er nog mee bezig, maar het ziet er goed uit: het bod dat we hebben gedaan is geaccepteerd. Nu moet Remo nog naar de bank! Ik ben ondertussen al kasten aan het uitzoeken voor al mijn spullen, haha. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ciao Bionda,

  Ik vond jullie samen schattig en een mooi & ondernemend stel. Zelf in het buitenland gewoond door een "uit de hand gelopen" vakantieliefde en een geweldige tijd gehad om op terug te kijken dus leef je droom en geniet van je Italiaanse geliefde.

  Grtzzz, AnnA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Anna, leuk om te horen dat je ons een schattig stel vindt! Waar heb jij gewoond? Woon je er nog steeds? Veel groetjes, Carlijn

   Verwijderen
  2. Hoi,

   Ik heb zelf in Spanje gewoond maar ben er na 15 jaar weer weg en sinds een aantal jaar weer in Nederland. Alles is hier nu weer helemaal leuk en hier nu gelukkig ookal blijft Zuid-Europa altijd een 2e thuis :-)

   Veel plezier daar en succes met jullie woning!

   Un abrazo,
   AnnA

   Verwijderen
 17. Hoi Carlijn, wat een gezeur allemaal zeg! Ik vond het een hele leuke en positieve aflevering met 2 lieve mensen. Heel veel succes in Italië!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Natasje, bedankt voor je reactie. En wat lief! Het gaat hier helemaal super. Wie weet tot ooit in Puglia! Groetjes, Carlijn

   Verwijderen
 18. Zojuist heb ik jullie uitzending bekeken en wat fijn om een koppel te zien die zo verliefd zijn samen. Daarnaast nog even doorgeklikt naar de link van het huis wat jullie aan het bekijken zijn, ge-wel-dig! Ben benieuwd of jullie het al aan het inrichten zijn. Geniet van elkaar en ik wens jullie alle geluk toe. Ciao Sabien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sabien, bedankt voor je reactie, leuk! Het huis ja... oh, ik denk nergens anders meer aan. Komende week hopen we het rond te krijgen. Ik ben ondertussen al lijstjes aan het maken van wat we allemaal moeten doen en kopen, hihi... Heel veel groetjes! Carlijn

   Verwijderen
 19. Ik keek de aflevering met heel veel plezier!
  Je lijkt een heel aardige persoon met veel discipline en humor.
  Ik studeerde in een tweetalige Italiaanse middelbare school in Hongarije, maar ik heb het Italiaans vele jaren niet gesproken en het was erg leuk om Italiaans te horen.
  Ik ben Hongaars maar liefde gevonden in Friesland, dus ik begrijp heel goed wat je doorgaat alleen is er een beetje meer zon daar dan hier. :-)
  Ik zal blijven kijken naar jouw website vanaf nu met plezier.
  Hopelijk zal ik niet worden gekruisigd voor mijn Nederlands na 9 jaar in NL. ;-)
  Heel veel succes! Noémi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Noémi, bedankt voor je leuke reactie en WAUW, wat kun je goed Nederlands! Wat een verschil zal dat zijn voor je: Hongarije en Friesland. Hoe bevalt het je in Nederland? Leuk dat je ook wat Italiaans kan/verstaat. Ik begin het al aardig onder de knie te krijgen, dus dat is fijn. Leuk dat je mijn site in de gaten houdt en mocht je ooit in Zuid-Italië zijn, dan laat me dat zeker weten! Groetjes,

   Carlijn

   Verwijderen
 20. Heb zojuist jouw aflevering gekeken; onwijs leuk! Vind jullie een erg leuk koppel!
  En trek je niks aan van al die negatieve reacties (wat je volgens mij toch al niet doet:)) Jullie weten zelf het beste hoe het allemaal in elkaar steekt! Ik ga je blog in de gaten houden!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Alicia, dank voor je leuke reactie! Ik trek me er inderdaad niets van aan nee, vind het juist super hilarisch hoe mensen reageren. Zou saai zijn als niemand er wat van zou vinden, toch? Leuk dat je me blijft volgen.

   Veel groetjes, ook van Remo,
   Carlijn

   Verwijderen
 21. Haha heel leuk geschreven! Geweldig dat iedereen altijd wel een mening klaar heeft :) Ik vond het een leuke aflevering. Verder snap ik je helemaal, woon zelf ook sinds kort in Italie met mijn Italiaanse vriend! Ik wens je heel veel geluk!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Lisan, bedankt voor je bericht en wat leuk dat jij ook in Italië woont! Sinds wanneer en waar? Ben heel benieuwd ook naar jouw verhaal. Mocht je dat fijner vinden kun je me ook bereiken via mijn Facebookpagina, via een persoonlijk bericht bijvoorbeeld.

   Veel groetjes, ciao ciao
   Carlijn

   Verwijderen
 22. ik heb nu pas jullie aflevering gezien en ik heb genoten......de positieve energie die jullie uitstralen is geweldig!!
  veel geluk in de toekomst en succes met je 7 kids����(ik ben niet jaloers����)

  BeantwoordenVerwijderen