IK VERTREK

By Unknown - vrijdag, november 07, 2014

"Jij vertrekt?" Nee, ik ben al vertrokken. Net als Joelle en Marieanne, mijn twee Nederlandse vriendinnen die in Lecce wonen. Je hebt ze al even kunnen zien in onze aflevering van Grenzeloos verliefd, maar ze zijn ook te zien in het programma 'Ik vertrek'! Morgen, zaterdag 8 november, om 21:10 uur bij Nederland 1.

Marieanne (links) en Joelle
Marieanne (32 - uit Alkmaar) en Joelle (29 - uit Amsterdam) waren fashion designers, die op een zomerse dag besloten het helemaal anders te gaan doen. Basta! Klaar er mee! "We gaan onze droom volgen en het gewoon doen." Die droom was om 'iets' te beginnen in 'een wat warmer land'. En dus bezochten ze Spanje, Portugal en zelfs Griekenland. In Noord-Italië, waar de ouders van Marieanne wonen, kregen ze de tip om eens naar het onontdekte Puglia te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Waarom Lecce?

Een aantal dagen reden de meiden de streek door en Lecce viel meteen meer dan in de smaak. "De stad is zo waanzinnig mooi, het klimaat is perfect en er is genoeg te doen, ook in de winter. We zochten contact met locals en probeerden zoveel mogelijk te weten te komen. Af en toe met handen en voeten, want Engels spreken ze maar nauwelijks en wij spraken nog geen Italiaans... We vertelden onze ideeën om een B&B te beginnen en kwamen in contact met de juiste personen die ons wat panden konden laten zien."

Ze vonden een fantastisch historisch pand in het midden van het oude centrum. Uitermate geschikt voor een bed & breakfast: Little Dolce. De meiden zochten zelf contact met de redactie van Ik Vertrek die maar wat graag met de meiden naar het zonnige zuiden afreisden.

Het interview

Ik ging op een middag even naar Lecce om de meiden het hemd van het lijf te vragen. Over Ik Vertrek en over andere, al dan niet zinloze, dingen:

Joelle: "Dolce betekent 'zoet', 'zacht', 'lief'. Alles bij Little Dolce staat in het teken van genieten. De inrichting van de 4 verschillende kamers, het heerlijke ontbijt (met Prosecco indien gewenst), genieten van een aperitivo op het dakterras met zicht op de oude stad, de tips voor restaurantjes in de buurt van de B&B. Een echt verwenadres."

Marieanne
: "Wij wonen in hetzelfde huis. Dat heeft als voordeel dat je mensen persoonlijk leert kennen en wij hen kunnen voorzien van tips, hun vragen kunnen beantwoorden, etc. We krijgen vooral Nederlandse gasten, dus dat praat ook nog eens makkelijk!"

Ik
: "Staan jullie niet op Booking.com dan? Waar ook veel Italianen en andere Europeanen boeken?"

Joelle
: "Nee, daar staan we niet op en dat staat voorlopig ook niet op de planning. Wij vinden het juist leuk als mensen bij ons komen omdat ze van ons verhaal hebben gehoord of van andere gasten hebben vernomen hoe fijn het bij ons is. Via Booking.com krijg je natuurlijk ook veel mensen die voor een nacht een slaapplek nodig hebben. Je mist dan dat persoonlijke contact, iets wat wij juist leuk vinden en past binnen het concept van Little Dolce..."

Ik: "Ja, maar loop je dan niet veel inkomsten mis denk je? Zitten jullie goed vol?"

Marieanne: "Ik ben binnen ons 'team van twee' verantwoordelijk voor de administratie en ja... we hebben veel meer reserveringen gehad dan verwacht. Ook voor 2015 stromen de boekingen binnen. En dan zijn we nog niet eens op tv geweest!"

Ik: "Joh, dat wordt gekkenhuis! Hoe denken jullie dat de aflevering wordt?"

Marieanne: "Hilarisch."

Ik: "Jullie zijn ook best hilarisch samen."

Joelle:" "Ja, maar ook met de crew. We hadden steeds een heel leuk team, dus er werd natuurlijk hard gewerkt aan de uitzending maar we hebben ook gewoon veel lol gehad. Maar ik ben wel nerveus hoor..."

Ik: "Ohja, dat was ik ook voor Grenzeloos Verliefd. Waar zie je tegenop?"

Joelle: "Nou, vooral je eigen stem horen en ja jeetje... in het begin zie je ons natuurlijk lijkbleek, klussend in een huis dat helemaal schoongemaakt en ingericht moet worden. Weet niet of ik nou heel blij ga worden van die beelden..."

Ik: "Gelukkig weten de mensen die jullie kennen al dat alles goed is gekomen. Toch? Of mis je echt dingen uit Nederland?"

Marieanne: "Ik ben al een paar keer terug naar Nederland geweest, het is zo makkelijk om even op en neer te vliegen. *Kijkt me verschrikt aan* Oh neeeee, ik ben helemaal vergeten een saté-kroket te eten toen ik er laatst was!"

Joelle: "Niet!? Wat stom van je!! Ohhh en een kaassoufflé, daar zou ik wel zin in hebben nu!

Ik: "Hè gatver, daar houd ik nou helemaal niet van. Maar even... Marieanne, een satékroket... Daar kunnen wij jou 's nachts dus wel voor wakker mogen maken?

Marieanne: "Uhm, nou... mij kun je beter gewoon laten liggen. No matter what.

Ik: "Good to know. Hé, willen jullie nog wat kwijt aan mij, voor het artikel?"

Joelle: "Nee, denk het niet. Ik vond het super leuk Carolina. Kunnen we nu weer kaarten en wijn drinken?"

Marieanne: "Ja, maak er maar wat moois van. Jij kan dat wel. Because 'you're a writerrrrr'."

Ik: "Ja, ben ik. Dus ik mag altijd wijn drinken. Ook alleen. Want dat doen writers. Prima beroep."

Marieanne: "Goed bekeken..."

Joelle: "Hihi..."


We waren net klaar toen de eerste gasten van Little Dolce terug kwamen van hun dagtripjes. Tijd dus om mijn schrift, camera en de kaarten weg te leggen en bij te kletsen onder het genot van rode wijn:

Wijntje drinken met de meiden en hun gasten!
Little Dolce

Corte dei Sybaris 4
73100 Lecce
www.littledolce.nl
info@littledolce.nl  ​
Tel:  0039 3277931946

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties