Uit onderzoek van Motivaction (2012) blijkt dat in Nederland de strakke boxershort verreweg het populairst is onder mannen: 67 procent van de ondervraagde mannen draagt zo’n boxer. 24 procent draagt liever een slip. Die zijn vooral gewild onder mannen boven de 40. Als je weleens in Italië op vakantie bent geweest, heb je kunnen zien dat de Italiaanse mannen vooral slips dragen als badkleding. In sommige zwembaden is dat verplicht, maar ook op het strand wordt de ‘speedo’ graag gedragen.

En ook als het om ondergoed gaat draagt de Italiaans man graag slips. En juist als ze jonger zijn. Waar zou dit vandaan komen? Een reden zou kunnen zijn dat Italiaanse mannen graag strakke(re) broeken dragen waarin een wijd boxershort niet lekker zit? Daarnaast zijn de macho-mannen ijdel en willen ze wellicht zo bruin mogelijk worden: dus bronzato (gebruind) zonder een witte afdruk van hun lange surfshort?

Nader onderzoek hiernaar kan uitgevoerd worden. Let me know ;)!

Tot dan kijk ik sneaky vanuit mijn handdoekje op het strand naar de speedo-dudes die in de branding een potje tennis spelen, een stuk gaan rennen door het water (ja, dat doen ze echt) of gewoon een beetje staan te showen. Oef… slip it up!