Er zijn van die plekjes, zeker in Puglia, waar je denkt dat je in de hemel bent beland… Zo’n plek waar je dagen zou kunnen blijven… Zo’n plek waarop je trouwt in je dromen… Oké, terug op aarde: één van die mooie spots in Puglia en ook nog eens vlakbij Brindisi (net achter het vliegveld – ongeveer 15 minuten rijden vanaf onze B&B) is Guna Beach.

Wanneer je aan komt rijden, word je meteen chill en relax. Voor de strandtent ligt een enorm veld waarop de eigenaar Max zijn eigen groenten en fruit kweekt. Dit zijn tevens de ingrediënten voor de heerlijke lunches en tussendoortjes die er te verkrijgen zijn.

Eenmaal het veld door kom je bij de bar, waar je ligbedjes en parasols kunt bestellen. Let op: jij bent hier wel in paradise, maar je portemonnee is wellicht wat minder blij met je uitstapje: voor 2 bedjes betaal je 20 euro en voor de parasol (die je als blanke Nederlander écht nodig hebt) betaal je nog eens 15 euro. Maar goed… voor 35 euro kun je daar dan wel de hele dag met z’n tweeën liggen op een bedje mét matras. En als echte Hollander zorg je er gewoon voor dat je er om 9.00 uur al bent en pas weggaat wanneer de zon weer ondergaat. Toch? De sfeer op Guna Beach is relaxed en ontspannen. Te druk is het er nooit, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Alle parasols en bedje liggen op een grasveld. Ook lekker: zo ben je toch op het strand, maar heb je niet al te veel last van dat zand dat aan je factor 30 zonnebrand blijft kleven. Met een trapje loop je zo’n twee meter naar beneden bijna direct de zee in. Het water daar is niet het meest helder dat ik in Puglia heb gezien, maar zwemmen met je ogen open kan makkelijk.

Aan het einde van de dag worden de music tracks wat meer up-tempo en is het tijd voor aperitivo. Pas ook hier op met aan de lopende band cocktails bestellen: een spritz kost maar liefst 7 euro. Wel krijg je daar, zoals eigenlijk overal in Italië, wat chipjes en olijfjes bij.

Je zou het avondeten gewoon over kunnen slaan, want in de avond wordt het grasveld omgebouwd tot een nachtclub waar je heerlijk, met de wind door je haren een dansje kunt wagen.

Basta met al die woorden. Hier wat foto’s. Need I say more?