Ik woon hier nu écht. Na 43 (!!) keer op en neer te hebben gevlogen tussen Eindhoven naar Brindisi ben ik hier nu voor het eerst langer dan een week of twee. “Hoe voelt dat nou?” vragen veel mensen mij. Het is natuurlijk anders dan alleen ‘op vakantie zijn’ in Puglia, maar ik moet zeggen… dat vakantiegevoel is er nog steeds en dat komt door een aantal dingen:

Het mooie weer

Sinds ik hier ben (begin juni) is het nog geen dag kouder dan 25 graden geweest. Een paar keer heb ik ’s avonds een lange broek aan moeten doen, maar dat was dan vooral tegen de muggen. De was die ik aan mijn balkonnetje is iedere dag binnen een uur of 2 kastdroog: het is zonnig, regent weinig en ik kan iedere dag in een hemdje naar buiten. Genieten!

De zee

Voor mij blijft het speciaal: wonen aan zee. Wonen op ‘het derde eiland van Italië’ zoals Puglia ook wel genoemd wordt. De provincie wordt namelijk, behalve in het Noorden, aan alle kanten omringd door zee. Binnen een uur rijd je van de Adriatische Zee naar de Ionische Zee en andersom. Mensen vertelden mij dat ook dat wel zou wennen, de zee, maar ik blijf glimlachen wanneer mijn Italiaantje en ik een tourtje langs de kust maken en hij zegt “ohhh I love my land”. Blijkbaar went het dus wel, maar krijg je er nooit genoeg van.

Vakantiegangers

Voor veel mensen die een of meerdere nachtjes in onze B&B verblijven is Brindisi hun eerste bezoek aan Puglia. Hun vakantie is begonnen: ze zijn relaxed, blij en gelukkig. Wij gaan, omdat we vaak wat gaan drinken en/of eten met hen, mee in dat vakantiegevoel. We wisselen verhalen uit en geven tips over wat ze absoluut allemaal moeten bezoeken. Deze zomer zaten/zitten we zo goed als vol en heb ik zoveel mensen, uit verschillende landen (heel veel Fransen trouwens!), gesproken: ik hoef amper de wereld rond om een beetje cultuur te snuiven.

En verder…

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van redenen waarom ik het vakantiegevoel blijf houden, voorlopig dan:

  • Iedere dag wijn: al is dat niet heel anders dan in Nederland. De lokale wijn hier is wel erg erg jammie!
  • Veel uit eten: omdat dat lekker is, maar ook omdat dat vaak goedkoper is dan zelf koken.
  • Een andere taal: jaja, ze spreken hier Italiaans! Geeft toch nog steeds een ‘ik ben niet in Nederland’- gevoel.
  • Ik ben bruin: en dus op vakantie (geweest), want let’s face it: weinig kans dat je in Nederland een beetje bruin wordt. Zonder zonnebank…
  • Relax: er moet natuurlijk gewerkt worden, maar alles mag een versnelling lager.
  • Weg agenda: ik ben sinds ik hier ben mijn agenda niet meer gebruikt. Voor de B&B natuurlijk, maar verder zien we iedere dag wel weer wat we doen of waar we heen gaan. Heerlijk!!

Wat geeft jou het ultieme vakantiegevoel?