Mijn vader en ik hebben allebei een droom die zo nu en dan tot werkelijkheid komt: met het hele gezin en aanhang buiten eten aan een lange tafel zoals je dat kent van Italiaanse films. Mijn moeder vindt het ook erg gezellig, maar vooral mijn vader belt standaard een paar uur voor de bewuste avond: “Komen jullie dan lekker een beetje op tijd?! Dan kunnen we eerst even een wijntje drinken enzo…”.

Afgelopen weekend vloog het hele gezin met aanhang naar Puglia, waar mijn ouders (in het kustplaatsje Castro) een huis hadden gehuurd voor ons allemaal. Naast zwemmen, bootje huren (kijk op onze website What to do in Puglia als je dat ook wil!) ‘chillen’, kaarten, stappen en kletsen was natuurlijk eten aan die lange tafel een onderdeel van het familieweekend. Wat hebben we genoten… Van het gezelschap én van de door een Italiaans kok bij ons verzorgde lunch.