Wat zaten wij in spanning gisteren. Terwijl heel Nederland al aan het kijken was, dronken wij ons nog wat moed in en wachtten we tot het bestand dat we toegestuurd hadden gekregen binnen was. Ik was bloednerveus, vooral door de trailers die (zo bleek later) veel dramatischer waren dan de uiteindelijke aflevering (die je overigens hier terug kijkt).

En daar was ‘ie dan: om 21:00 uur konden ook wij met z’n tweetjes beginnen met het kijken van ons eigen verhaal. Het is heel grappig om te zien wat ze uit de ongeveer 25 uur die gefilmd zijn halen en uitzenden. En de reacties op Twitter vond ik om te gillen:

Taal

Ow en deze – op Facebook – vond ik om te brullen, zo hilarisch. Dat je een reactie plaatst over hoe slecht het is dat iemand de taal nog niet vloeiend beheerst en dan zelf IN HET NEDERLANDS een joekel van een spelfout maakt:

‘Dan wordt je wereld (dan wordt jouw wereld)’ Danielle, dan WORDT…

Anyway… wat niet naar voren kwam in de aflevering is dat ik twee jaar geleden 3 weken privéles heb gehad in Italië en daarna in Nederland les heb gehad. Mensen die bij mij op bezoek zijn geweest weten dat ik me prima red hier. Het wordt inderdaad lastiger wanneer we met een hele groep mensen zijn en er zo vlug wordt gepraat dat ik pas heb bedacht wat ik wil zeggen wanneer het gesprek al 5 minuten verder is. Zoals dus weleens bij de ouders van Remo.

Daarbij… de taal leer je pas echt wanneer je in een ander land woont. Ik maak me er niet druk om…

Koken

Kan ik niet koken? Huh? I love cooking! Alleen niet in een keuken van 1 bij 2… Daarbij is koken voor Remo een hele opgave, want meneer lust geen pasta, geen pesto, geen risotto (ja, hij is echt Italiaan) en bijna geen groenten. Dus ja: hachee of een AVG’tje (aardappels, vlees een groenten (salade dan)) is his favorite!

En verder…

Hihi. “Nicaaahhh”

Ja, is goed, laten we wedden! Voor hoeveel??

Ongeveer de enige Twitteraar die snapt hoe zo’n programma werkt…

Update

Ondertussen staat er op de website van Grenzeloos Verliefd een update en wat extra filmpjes die niet zijn uitgezonden. Bedankt allemaal voor jullie reacties, ik ga snel weer verder met poetsen. Want dat is natuurlijk het enige wat ik hier in Italië doe met mijn masterstudie… 😉

P.S. De aflevering gemist? Je kijkt ‘m hier terug.