In Italië wordt het steeds populairder: eten bij locals. Het concept, genaamd BonAppetour, is vergelijkbaar met AirBnB: de online marktplaats voor de verhuur en boeking van (privé-)accommodaties. Alleen boek je via BonAppetour geen overnachting maar een etentje of aperitivo.

Het concept is afkomstig uit Singapore. Oprichters Rinita Vanjre Ravi en Inez Wihardjo waren aan het backpacken door Europa en vonden het keer op keer lastig om te bepalen waar en vooral wat ze zouden gaan eten. “Een restaurant vinden is natuurlijk wel te doen, maar we betrapten onszelf erop dat we toch vaak gerechten bestelden die we al kenden. We werden geïnspireerd door AirBnB waar je overnacht bij locals die vaak ook veel tips hebben over de stad of regio. Het leek ons leuk om een soortgelijk platform te creëren, maar dan om te kunnen genieten van authentieke (familie)recepten, bij locals thuis!

Hoe het werkt?

Als host maak je een account en schrijf je wat over jezelf en over wat je zoal kookt voor je gasten. Gasten kunnen vervolgens een diner aanvragen. Via de chat kun je onder meer de datum afspreken. Er wordt vervolgens online betaald.

BonAppetour is ook al gelanceerd in Nederland, maar heeft daar slechts een paar hosts. In Italië zijn er al ruim 200 gezinnen waar je op bezoek kunt om te eten! “We hebben hele leuke reacties ontvangen van hosts in Italië. Ze hebben het gevoel dat ze op deze manier echt hun keuken en cultuur kunnen delen met de rest van de wereld.” aldus Ravi.

Dus, op vakantie naar Italië of naar een ander land? Kijk eens op www.bonappetour.com om te kijken of er ergens leuke dinner parties gehost worden. Wie weet staan wij er binnenkort ook wel tussen!

Bron: http://www.thelocal.it en https://www.bonappetour.com