Deze week verscheen er weer een door mijn geschreven blog op de website Ciao Tutti:

Wat een vreemde gewaarwording: je hele hebben en houden op twee pallets, klaar voor de verhuizing. Of ja… alle spullen die je dénkt nodig te hebben. Want nu blijkt: meer dan de helft had ik eigenlijk net zo goed weg kunnen mikken. Mijn spullen staan namelijk, een jaar na mijn ‘emigratie’, nog steeds opgeslagen in het onbewoonde huis van mijn schoonouders. Ik ‘leef’ dus inderdaad al een jaar uit mijn koffer en misschien nog een doos met wat kleding. O ja, en mijn computer natuurlijk.

Ik zou niet weten wat er ook alweer allemaal in die dozen zit. En dat terwijl ik een jaar geleden met veel pijn in mijn hart en bijna tranen in mijn ogen mijn spullen stond te verkopen op (toen nog) Koninginnedag. Hakken die ik nog had gedragen op een feestje van een of ander Vodka-merk op een dakterras in Sydney, dat ene jurkje dat ik aan had toen ik Remo voor het eerst ontmoette, dat boek dat ik ooit had gekregen van een schoolvriendin omdat de hoofdpersoon haar aan mij deed denken… Allemaal spullen die ik echt niet meer ‘nodig’ had of gebruikte/aan deed en dus van de ‘meenemen-naar-Italië-lijst’ waren afgehaald, maar die toch een soort van emotionele waarde hadden. En die ik met veel, heel veel pijn in mijn hart weg deed voor vijftig cent tot een euro. Ai…

Lees verder op de website Ciao Tutti >>

Ciao Tutti is de grootste Italiëblog van Nederland! Op deze site word je elke dag even meegenomen naar Italië, om te genieten van de Italiaanse cultuur, de Italiaanse keuken en de Italiaanse taal. Uiteraard worden ook restaurantjes, boeken, films en evenementen besproken, zodat je het Italië gevoel ook gewoon op een doordeweekse avond kunt opzoeken of zelfs in huis kunt halen!