De Italianen lijken niet zo van lopen te houden. Fietsen is in veel steden hier in Puglia geen optie, omdat je wiel zo vast kan komen te zitten tussen de stenen en omdat er flink wat trappen en heuvels zijn. Zodoende wordt voor iedere afstand, dichtbij of ver weg, de auto gepakt.

Italianen vinden het niet erg om een eindje te moeten rijden. Regelmatig zegt mijn Italiaantje om 19.00 uur: ‘Joh, zullen we anders ‘daar en daar’ (lees: honderd kilometer verderop) gaan eten?’ Ik ben er na een paar jaar wel aan gewend, maar in Nederland zou ik me toch niet op vrijdagavond, woonachtig in Eindhoven, bedenken: ‘Oh ja, er is wel een leuk restaurantje in Utrecht, daar rijd ik even naartoe.’ Nee, dat doen wij Nederlanders niet zo snel.

In onze B&B ligt een documentje met onze favoriete restaurants. Veel in Brindisi, maar de leukste liggen wat ons betreft in de kleine dorpjes in de regio. En ja… dan moet je dus even rijden. Soms maar een half uurtje, maar toch… We merken dat Nederlanders liever gewoon lopen naar een restaurantje en dat ze liever niet ’s avonds ergens heen rijden. Wellicht ook omdat ze dan niet (veel) kunnen drinken. Dat doen de meeste Italianen overigens wel. ‘I have a special licence for that,’ grappen ze dan…

De wandeling

Maar terug naar dat lopen. Dat is dus geen manier om van A naar B te gaan, daarvoor pak je de auto. En toch doen ze het wel. Ik noem het ‘de wandeling’.

Lees verder op de website Ciao Tutti >>

Bionda in Italia op Ciao Tutti

Ciao Tutti is de grootste Italiëblog van Nederland! Op deze site word je elke dag even meegenomen naar Italië, om te genieten van de Italiaanse cultuur, de Italiaanse keuken en de Italiaanse taal. Uiteraard worden ook restaurantjes, boeken, films en evenementen besproken, zodat je het Italië gevoel ook gewoon op een doordeweekse avond kunt opzoeken of zelfs in huis kunt halen!