In welke bar je ook komt, bij welk gezin je ook bezoek bent: er staat altijd een fles limoncello in de vriezer of koelkast. Vaak zelfgemaakt! Limoncello is een drankje gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker wordt vaak gedronken na een maaltijd als digestief (bevordering van spijsvertering). Woonachtig in Italië, kan ik natuurlijk niet achterblijven: ik ben op bezoek geweest bij Maria Rosaria, mijn schoonmoeder, die mij haar recept heeft verklapt. In dit artikel deel ik stap 2 van het maken van limoncello met jullie. Deel 1 gemist? Lees dat dan eerst.


Onze limoncello in wording heeft inmiddels 1 week tot 10 dagen gestaan. De alcohol heeft nu alle smaak van de citroenen opgenomen. We hoeven nu nog maar 1 ding te doen: water en alcohol erbij! Los 300 suiker op in 1,5 liter water. Ik gebruik hier in Italië water uit een fles. Het water en de suiker doe je in een pan en zet je op het vuur. Langzaam zal de suiker oplossen in het water. Als dat is gebeurd zet je het vuur uit en laat je het water volledig afkoelen.

Haal de citroenschillen uit je wekpot. Eventueel kun je de alcohol ook even door een zeef halen. Zelf doe ik dit nooit. Giet de alcohol en het suikerwater bij elkaar en hop… je hebt limoncello: 2,5 liter welteverstaan.Limoncello kun je het beste heel koud drinken. Je kunt het in de vriezer zetten omdat het door de alcohol niet zal bevriezen. Veel Italianen bewaren ook hun limoncelloglaasjes in de vriezer.

Salute!

Kom je op bezoek in onze B&B en wil je ook limoncello maken? Neem dan contact met ons op.