Even wat anders dan het coronavirus. Nu je al dagen thuis zit, heb je wellicht meer tijd om te koken. Of juist minder nu je de kids moet vermaken of ze moet helpen met homeschooling. Misschien werk je in een supermarkt of in de zorg en ben je blij als je snel een lekkere voedzame maaltijd op tafel hebt staan.

Hieronder deel ik mijn favo ‘Italiaanse’ AH-recepten die allemaal online of in de app terug te vinden zijn. ‘Italiaans’ staat bewust tussen aanhalingstekens want uhm… deze recepten zal je hier in Puglia nooit op een kaart van een restaurant of bij la famiglia op tafel zien staan. Maar wat maakt het uit: als er pasta in zit of het recept een soort-van Italiaanse naam heeft, doet het je alsnog aan Italië denken, toch? En omdat de recepten Nederlands zijn weet je ook zeker dat je alle ingrediënten gemakkelijk kunt krijgen. Nouja, als iedereen een keer ophoudt met hamsteren dan…

Tor­til­la-piz­za Na­po­leta­na

Gemakkelijk, vegetarisch, snel en goedkoop: deze ‘pizza’ is ideaal als je weinig tijd hebt of gewoon zin hebt in ‘fast-food’. Je maakt ‘m met een (volkoren) tortilla en doet daar tomatensaus, kappertjes en olijfstukjes op. Eenmaal uit de oven verbrokkel je er geitenkaas bovenop en beleg je ‘m met rucola. Ik maak deze tortilla-pizza regelmatig als ik in Nederland ben want hier zijn wraps en zachte geitenkaas niet te koop. Heerlijk!
Klik hier voor het hele recept voor de tor­til­la-piz­za Na­po­leta­na >>

Pas­ta met ge­roos­ter­de-pa­pri­kasaus

Ook snel, maar erg lekker en je maakt er ook nog eens indruk mee, want door de kleuren groen en rood ziet het eruit als een mooi gerecht. Ook wordt verse pasta gebruikt, altijd luxe! In plaats van kip kun je ook vegetarische kipstukjes gebruiken.
Klik hier voor het recept ‘Pas­ta met ge­roos­ter­de-pa­pri­kasaus’ >>

Ri­sot­to met ven­kel

Heb je zin om samen met je lief, zoon, dochter, zus of moeder (met wie je samenwoont uiteraard – social distancing!) risotto te maken? Dan is dit recept een aanrader. Lekker romig, fris en een beetje gek door de aparte smaak van venkel. Het recept is niet moeilijk maar je moet er wel even bij blijven staan om te roeren en bouillon erbij te doen. Ik hou zelf enorm van knoflook, maar laat het uit dit recept weg, vond ik lekkerder. In plaats van kippenbouillon kun je ook groenten-of paddenstoelen bouillon gebruiken. Het recept is het lekkerst als je een goede risottorijst gebruikt. Wie weet heb je nog zak liggen van je vakantie uit Italië. Anders is de Princ di Lucedio Arborio risotto een hele goede die ook Italianen gebruiken. Kost wat meer, maar worth it, trust me.
Klik hier voor het recept ‘Ri­sot­to met ven­kel’ >>

Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië

Hou je van truffel? En vast pasta? Dan is dit een recept voor jou! Mooie bijkomstigheid: het staat binnen 25 minuten op tafel. Met chilipeper kun je de pasta zo pittig maken als je zelf wil. In het recept wordt verse tagliatelle gebruikt maar je kunt uiteraard ook een ander soort pasta gebruiken.
Klik hier voor het recept ‘Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië’ >>

Zo-klaar-cle­men­ti­ne­ti­ra­mi­su

Een slechte foto van de Appie, maar een heerlijk gemakkelijk receptje. Voor 4 personen heb je 6 mandarijntjes nodig: 4 mandarijnen gepeld en in partjes en de andere 2 mandarijnen uitgeperst. Heb je daar geen zin in en ben je net als ik dol op van die blikjes mandarijn (hihi), dar kun je de 6 mandarijnen ook vervangen voor 2 of 3 blikjes waarvan je ook het sap gebruikt. Je kunt de toetjes een paar uur van tevoren maken en in de koelkast zetten. Klik hier voor het recept ‘Zo-klaar-cle­men­ti­ne­ti­ra­mi­su’ >>

Wat zijn jouw favoriete ‘Italiaanse’ receptjes van de AH? Laat vooral hieronder een reactie achter.

Wil je me meer lezen over Italië, Puglia en hoe het hier met ons gaat? Volg me dan op Facebook en Instagram.