Er wordt hier gelukkig niet (meer) gehamsterd. De supermarkten zijn goed bevoorraad en voor veel mensen is boodschappen doen het enige uitstapje dat ze (mogen) maken. In Italië gelden vanwege het coronavirus namelijk strenge regels: je mag alleen naar buiten als dat écht noodzakelijk.

Echter is boodschappen doen hier niet echt een pretje…

Enige zonder masker

Waar ze ze vandaan halen weet ik niet, maar bijna iedereen gaat hier alleen de deur uit met weggooihandschoenen en een masker. Zelfs wanneer de hond wordt uitgelaten en dus naar en in de supermarkten. Het voelt een beetje gek dat ik de enige zonder ben.

Één persoon per huishouden

Waar je in Nederland nog met de kids of met je partner boodschappen kunt gaan doen, is ook dat hier verboden. Maar één persoon per huishouden mag boodschappen doen.

Afstand houden en één voor één naar binnen

Net als in Nederland wordt ook hier geadviseerd een meter afstand te houden tot andere mensen. Dat begint al buiten als je in de rij staat.

Je mag namelijk niet allemaal tegelijk naar binnen (bij deze groenteboer maar 2-3 personen tegelijk) en het kan dus zijn dat je even moet wachten.

Eenmaal binnen doe je in je eentje boodschappen en zorg je dat je ook daar een meter afstand houdt.

Politie controleert

De politie controleert overal waar mensen naartoe gaan. Boodschappen doen moet je uiteraard dicht bij huis en in je eigen stad. En zorg dan ook dat je genoeg boodschappen voor een paar dagen haalt want als je met 1 blikje tonijn naar buiten loopt kun je tevens een boete krijgen.

Wij doen, zoals we eigenlijk altijd al deden, boodschappen in het weekend en voor de hele week. Één van ons gaat naar binnen en we zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk weer buiten staan, want vrolijk word je er niet van.

Ik baal overigens wel dat er niemand meer op bezoek kan komen en ik voorlopig niet naar Nederland kan want mijn vega paté is op, evenals mijn Pickwick Caramelised Pear thee… Arme ik. Maargoed… er zijn ergere dingen in deze tijden…

Wil je me meer lezen over Italië, Puglia en hoe het hier met ons gaat? Volg me dan op Facebook en Instagram. Hier lees je alle artikelen over het coronavirus.