Inmiddels zitten we alweer op dag 23 van onze quarantaine. De lockdown staat gepland tot 3 april, maar waarschijnlijk gaat dat nog wel wat langer duren. We hopen snel iets te horen van Conte. Het zou al fijn zijn als we weer een beetje (with caution) de straat op mogen. En mijn Italiaantje naar zijn werk, want hij heeft mijn bureau in beslag genomen en zodoende werk ik vanaf de bank. Gelukkig mag ik wel met de hond wandelen. Ik ben nog niet één keer aangehouden door de politie, maar heb uiteraard wel de verklaring (die inmiddels al een paar keer is aangepast) bij me.

Social distancing

Ik ben eigenlijk een expert in social distancing. Mijn beste vrienden zie ik eens in de 2 à 3 maanden als ik naar Nederland ga of zij bij mij op bezoek komen. Iets vaker zou ik ze wel willen zien, maar ik vind dat social distancing over het algemeen wel fijn. Doordeweeks spreken mijn Italiaantje en ik bijna nooit iets af met vrienden hier in Puglia. Dat komt mede omdat de meeste mensen werken tot 20.00 of 21.00 en het dan eigenlijk al best laat is. Als mijn Italiaantje thuis komt, eten we en gaan we naar bed. In het weekend gaan we samen op pad, uit eten met vrienden of zien we familie. Maar als we teveel doen, vind ik dat vermoeiend. Ik kan me goed vinden in de term ‘extroverte introvert’. Dat wil onder meer zeggen dat ik het erg gezellig vind om onder de mensen te zijn. Maar dat ik ook regelmatig tijd voor mezelf nodig heb om op te laden. Ik ga dan hardlopen, schrijven, tekenen, naar de sportschool of doe gewoon helemaal niks. Heerlijk!

Doneren aan Het Rode Kruis

Momenteel genoeg tijd om op te laden, al mis ik die uitstapjes in het weekend en het inchecken van gasten wel. Ik wilde mijn extra vrije tijd goed besteden en iets bedenken om een goed doel te helpen het coronavirus te bestrijden. Zodoende heb ik de afgelopen week hard gewerkt aan mijn nieuwe project Sforza. Via deze site verkopen we t-shirts en hoodies met allerlei lieve en grappige quotes en designs om je in deze tijden een beetje te laten glimlachen. En nee, niet van die zwarte t-shirts met een witte tekst erop met punten of komma’s tussen de woorden. Vrolijke shirts in allerlei kleuren met verschillende teksten en designs. En uiteraard doneer ik deze maand mijn volledige winst aan Het Rode Kruis.

Sforza

Sforza komt van het Italiaanse woord sforzare, wat ‘streven’ betekent. Ik vond dit een mooi woord omdat ik ernaar streef een glimlach op je gezicht te toveren en tevens Het Rode Kruis support die ernaar streven het coronavirus te bestrijden. Tevens streef ik ernaar ook andere ondernemers (zoals content creators en ontwerpers) een handje te helpen door ze mee te laten werken aan de promotie van Sforza en het mee ontwerpen van t-shirts.

Één van mijn t-shirts moest absoluut een ontwerp bevatten met de tekst ‘social media expert’. Nou, hier is ‘ie dan:

Social distancing expert | €24,75 (inclusief korting) >> Shop here <<

Er zijn ook veel andere leuke designs:

2020 What a year | €22,45 (zonder korting) >> Shop here <<
2020 What a year | €27,50 (zonder korting) >> Shop here <<
2020 What a year | €27,50 (zonder korting) >> Shop here <<
2020 What a year | €24,95 (zonder korting) >> Shop here <<

Korting voor lezers van Bionda in Italia

Kijk in de webshop www.sforza.shop voor alle designs. Uiteraard geef ik jou als lezer graag een kortingscode. Met de code BIONDAINITALIA krijg je de hele maand april 10% korting op je bestelling! (Let wel op: als je de code gebruikt, gaat er minder naar Het Rode Kruis – je mag dus zelf kiezen of je deze code wel of niet wil gebruiken)

Voor de juiste maat: pak je favoriete t-shirt en meet ‘m op. De maattabel vind je op de pagina’s van de shirts.

Laat me vooral weten wat je ervan vindt!